fries scheepvaart museum
Charlotte Dumas ∙ Dragers
nu online:
charlotte dumas ∙ dragers
werkpaarden in beweging | fotografie, tekeningen en film
t/m 16 januari 2022: Charlotte Dumas ∙ Dragers

t/m 16 januari 2022: Charlotte Dumas ∙ Dragers

“Een ode aan het schetsen, de dagelijks waarneming en de oefening.” Zo omschrijft fotograaf Charlotte Dumas haar nieuwe expositie Dragers | Werkpaarden in beweging in het Fries Scheepvaart Museum. Het onderwerp is het werkende paard dat met aandacht en zorgvuldigheid is bestudeerd en vastgelegd. Met potlood op papier, of door de camera.

In de expositie zijn behalve polaroids, foto’s en een film van Dumas, ook schetsen en foto’s te zien van de negentiende-eeuwse kunstenaars George Hendrik Breitner, Eugène Delacroix en Anton Mauve. Deze zijn in bruikleen gegeven door het Rijksmuseum en door een particuliere verzamelaar.

 

verwacht: Ons stadsje 100 jaar geleden

verwacht: Ons stadsje 100 jaar geleden

Bekijk Sneek door de ogen van je (voor)ouders. Hoe zag 'ons stadsje' eruit in het begin van de 20e eeuw? In deze tentoonstelling zie je de mooiste foto's van herkenbare plekken in Sneek, ongeveer 100 jaar geleden. Kom kijken wat je nog herkent en wat er in de loop van de tijd allemaal is veranderd. Met speciale stadwandelingen en andere activiteiten rondom de historie van de stad. Deze tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met de Vereniging Historisch Sneek.

Vaste collectie

Vaste collectie

Skûtsjesilen, de Elfstedentocht en de Waterpoort.
Ontdek het verhaal van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten, en de geschiedenis van Sneek.