fries scheepvaart museum
Actueel
nieuw: audiotour in sneker en fries

nieuw: audiotour in sneker en fries

De verhalen bij de objecten in het Fries Scheepvaart Museum zijn sinds kort ook in het Fries en Snekers te beluisteren. De audiotour was al beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Door de verhalen ook in het Fries en Snekers aan te bieden in de meest eigen taal van de inwoners van de stad en provincie, maken we de collectie nog een stukje beter toegankelijk. Voor zover bekend is het voor het eerst in een museum in Fryslân dat er een audiotour in het Stadsfries is gemaakt. De uitbreiding van de audiotour kwam tot stand dankzij een subsidie van de provinsje Fryslân.

 

De audiotour is te beluisteren via een podcatcher die je gratis kunt lenen bij de balie van het museum. Je kunt ook je eigen smartphone gebruiken, download daarvoor de app Map my visit.

22 mei: ALV

22 mei: ALV

De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Fries Scheepvaart Museum wordt gehouden op 22 mei 2024 om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur. Na de pauze wordt de documentaire 'Dwarse scheepsbouwers' vertoond, over familiebedrijf Royal Bodewes in Hoogezand. De agenda en de stukken voor de ALV kunt u hier bekijken. 

t/m 30 juni: redders op zee - 200 jaar knrm

t/m 30 juni: redders op zee - 200 jaar knrm

Voor de honderdduizenden watersporters die zich ieder jaar op het Friese water begeven, is er altijd hulp beschikbaar dankzij de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM). In de tentoonstelling Redders op zee brengt het Fries Scheepvaart Museum een ode aan deze vrijwilligers.

Je ziet indringende portretten van de vrijwilligers in woord en beeld, scheepsmodellen van Fries reddingboten door de jaren heen en haarscherpe foto’s van de reddingstations in het Friese kustlandschap. Dichter Abe de Vries werpt een poëtische blik de rol van redders op het water.

Als bezoeker kun je zelf ook ontdekken of er een redder in je schuilt. Cabaretier en beslisbomenmaker Katinka Polderman loodst je op humoristische wijze naar het antwoord.

Redders op zee is van 9 maart t/m 30 juni te zien in het Fries Scheepvaart Museum.