fries scheepvaart museum
ben jij een redder op zee?

ben jij een redder op zee?

Kun jij blijven staan als het stormt? En hoe praat je met elkaar aan boord op een woeste zee? In het Fries Scheepvaart Museum kun je deze meivakantie testen of je geschikt bent als redder op zee. De redders van de KNRM helpen namelijk al 200 jaar mensen in nood op het water. En daarvoor moet je stevig in je schoenen staan, want het is soms superspannend!

 

Aan de hand van een werkblad bezoek je de expositie Redders op zee. Daar zie je echte KNRM’ers, hun reddingstations en de boten waar ze op varen. Zelf ga je onder andere reddingboei-werpen, een gigantisch reddingvlot inspecteren, en proberen een reddingpak binnen twee minuten aan te trekken. Durf jij het aan om redder te worden?

 

Het werkblad voor kinderen bij Redders op zee is gratis verkrijgbaar (t/m 30 juni). Reserveren is niet nodig.

kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

Wil je ook de rest van het museum bekijken? Kies dan een van onze gezinsroutes. We hebben een gevarieerd aanbod leuke speurtochten waarmee je op een speelse manier het museum leert kennen. Met opdrachten om samen of alleen te maken. Toegang tot het kindermuseum is bij de entree inbegrepen, speurtochten kosten €3,- per kind.

beste kidsproof museum van friesland

beste kidsproof museum van friesland

Het Fries Scheepvaart Museum mag zich ook in 2024 Kidsproof Museum noemen, volgens de Museuminspecteurs. In 2023 waren we provinciewinnaar, voor 2024 zijn er geen provinciewinnaars bekend gemaakt.

Museuminspecteurs is een initiatief van de museumvereniging. Het doel is kinderen tot en met 12 jaar op een speelse manier te laten ervaren wat er in de Nederlandse musea te ontdekken is. Door de musea die ze bezoeken middels een app te beoordelen op verschillende onderdelen, bepalen ze mee welke musea 'kidsproof' zijn. Ook kunnen ze in de app zelf kunstwerken maken en inspiratie opdoen voor een volgend museumbezoek. Bovendien kunnen ze meedoen aan de verkiezing 'Museuminspecteur van het jaar'. Helaas stopt de museumvereniging met dit initiatief, waardoor inspecties niet meer gedaan hoeven te worden.