fries scheepvaart museum
voorjaarsvakantie: de verhalenzee

voorjaarsvakantie: de verhalenzee

Duik in de voorjaarsvakantie samen met pake, beppe, heit of mem in de Verhalenzee van het Fries Scheepvaart Museum. Aan de hand van drie verhaallijnen ga je op ontdekkingsreis, op zoek naar zeemonsters en op jacht naar piraten. Je gaat kleien, codes kraken en wat dacht je van schieten met een kanon?

Kom luisteren naar een spannend verhaal, of pak zelf een boek en nestel je in een van de leestenten. Je kunt ook je eigen schatkistje met gouden piratenmunten knutselen.

Praktische informatie
De Verhalenzee is leuk voor jong en oud, en open van zondag 18 februari t/m vrijdag 23 februari 2024. Voor kinderen is de entree gratis, ‘op vertoon’ van een volwassene. De activiteiten zijn ook gratis, met uitzondering van het schatkistje-knutselen. Daarvoor betaal je €4,- per kind. Reserveren is niet nodig. Social Deal is deze dagen niet geldig.

Gezinslidmaatschap
Wist je dat je als gezin lid kunt worden van de Vereniging Fries Scheepvaart Museum? Dan krijg je het hele jaar door gratis entree voor twee volwassenen en alle kinderen (t/m 18 jaar) die op hetzelfde adres staan ingeschreven. Een gezinslidmaatschap is er al vanaf €40,- per jaar.

kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

Wil je ook de rest van het museum bekijken? Kies dan een van onze gezinsroutes. We hebben een gevarieerd aanbod leuke speurtochten waarmee je op een speelse manier het museum leert kennen. Met opdrachten om samen of alleen te maken. Toegang tot het kindermuseum is bij de entree inbegrepen, speurtochten kosten €3,- per kind.

beste kidsproof museum van friesland

beste kidsproof museum van friesland

Het Fries Scheepvaart Museum mag zich ook in 2024 Kidsproof Museum noemen, volgens de Museuminspecteurs. In 2023 waren we provinciewinnaar, voor 2024 zijn er geen provinciewinnaars bekend gemaakt.

Museuminspecteurs is een initiatief van de museumvereniging. Het doel is kinderen tot en met 12 jaar op een speelse manier te laten ervaren wat er in de Nederlandse musea te ontdekken is. Door de musea die ze bezoeken middels een app te beoordelen op verschillende onderdelen, bepalen ze mee welke musea 'kidsproof' zijn. Ook kunnen ze in de app zelf kunstwerken maken en inspiratie opdoen voor een volgend museumbezoek. Bovendien kunnen ze meedoen aan de verkiezing 'Museuminspecteur van het jaar'. Helaas stopt de museumvereniging met dit initiatief, waardoor inspecties niet meer gedaan hoeven te worden.