fries scheepvaart museum
kindermuseum
spelen, bouwen, verkleden:
kom naar het kindermuseum!
kerstvakantie 2023

kerstvakantie 2023

Vier deze kerstvakantie een Scandinavische kerst. Tomte, de Scandinavische kerstkabouter, is met zijn maatje Julbock naar Sneek gekomen. Maar hij heeft heimwee. Help jij hem een fijne kerst te beleven?

Je krijgt een mooi versierd boekje, waarmee je samen met Tomte en Julbock op speurtocht door het museum gaat. Op verschillende plekken maak je een creatieve opdracht in het boekje. Je eindigt natuurlijk in het kindermuseum waar je alles mag aanraken en uitproberen. In het boekje staan ook opdrachten voor thuis.

Kerst met Tomte en Julbock is geschikt voor kinderen van 4-10 jaar. Het opdrachtenboekje is gratis, je betaalt alleen museumentree. Doorlopend verkrijgbaar van 22 december 2023 t/m 7 januari 2024. Let op: Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Op tweede kerstdag open van 12:00-17:00 uur. Reserveren is niet nodig.

Scandinavische kerstfilm: Casper en Emma - Vrolijk kerstfeest

Scandinavische kerstfilm: Casper en Emma - Vrolijk kerstfeest

Naast de kerstspeurtocht tonen we op woensdag 27 december ook een hele fijne Scandinavische kerstfilm: Een vrolijk kerstfeest met Casper en Emma.

Veel kinderen zullen de Noorse serie over de kleuters Casper en Emma en hun pratende knuffels wel kennen. In deze film hebben Casper en Emma zin in een witte kerst, maar waar blijft de sneeuw? Als opa besluit kerst te vieren in de blokhut van zijn vriendin in plaats van bij Emma en haar familie, bedenken ze een plan. Alles lijkt in het honderd te lopen... Zou de kerstman kunnen helpen?

De film duurt 75 minuten en is leuk voor kinderen vanaf een jaar of 3. Om helemaal in de sfeer te komen doe je vooraf of na afloop de kerstspeurtocht over Tomte en Jullbock. Zowel de film als de speurtocht zijn gratis activiteiten. Je betaalt alleen museumentree.

Woensdag 27 december, 14:00-15.15 uur. Reserveren is niet nodig.

beste kidsproof museum van friesland

beste kidsproof museum van friesland

Het Fries Scheepvaart Museum mag zich in 2023 het Beste Kidsproof Museum van Friesland noemen, volgens de Museuminspecteurs. Zij beoordeelden ons museum met een dikke 9,25 - en daar zijn we heel trots op!

Museuminspecteurs is een initiatief van de museumvereniging. Het doel is kinderen tot en met 12 jaar op een speelse manier te laten ervaren wat er in de Nederlandse musea te ontdekken is. Door de musea die ze bezoeken middels een app te beoordelen op verschillende onderdelen, bepalen ze mee welke musea 'kidsproof' zijn. Ook kunnen ze in de app zelf kunstwerken maken en inspiratie opdoen voor een volgend museumbezoek. Bovendien kunnen ze meedoen aan de verkiezing 'Museuminspecteur van het jaar'.

Het Fries Scheepvaart Museum neemt de opmerkingen en beoordelingen van de kinderen heel serieus, dus door ons museum te inspecteren help je ook mee ons aanbod te verbeteren. Ook Museuminspecteur worden? Download de app, bezoek een museum en ga aan de slag!

kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

Wil je ook de rest van het museum bekijken? Kies dan een van onze gezinsroutes. We hebben een gevarieerd aanbod leuke speurtochten waarmee je op een speelse manier het museum leert kennen. Met opdrachten om samen of alleen te maken. Toegang tot het kindermuseum is bij de entree inbegrepen, speurtochten kosten €3,- per kind.