fries scheepvaart museum

sporen van oorlog en verzet

Sporen van Oorlog en Verzet is een wandeling door de binnenstad van Sneek. Je loopt langs herdenkingspunten en historische plekken, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen plaatsvonden. Zoals de Waag, op de foto te zien als ruïne, nadat de Duitsers het pand bij hun vertrek in brand hadden gestoken.

Een ervaren gids vertelt over het verzet, de Joodse inwoners en onderduikers en over de Sneeker Bloednacht.

 

Op zondag 28 april om 15.00 uur en op woensdag 1 mei om 19.30 uur kun je aan deze wandeling deelnemen. Het duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 5,50 per persoon. Graag aanmelden via balie@friesscheepvaartmuseum.nl.

 

De wandeling Sporen van oorlog en verzet is in de periode van 15 april t/m 15 mei ook te boeken voor groepen van minimaal 4 deelnemers. Graag 5 dagen voor de gewenste datum aanvragen bij boekingen@friesscheepvaartmuseum.nl.

Aanmelden
Stadswandeling Sneek

Stadswandeling Sneek

Wandel door de geschiedenis van Sneek. Samen met een 'local' ontdek je de mooiste plekjes van de stad. In anderhalf uur tijd loop je van het ontstaan van de stad naar het heden en weer terug. Onze ervaren stadsgidsen wonen allemaal in Sneek en barsten van de anekdotes over de stad. Een bezoek aan de Waterpoort mag natuurlijk niet ontbreken! 

De stadswandeling is bedoeld voor groepen van 4 tot 10 deelnemers. Kom je met een grote gezelschap? Dan zorgen we voor meer gidsen zodat de groep gesplitst kan worden. 

Duur: ca. 1,5 uur

Prijs: € 5,50 per persoon 

Boek de stadswandeling minimaal 10 dagen voor je bezoek.

Foto: Claudia de Vries