fries scheepvaart museum
Vrijwilligers

Vrijwilligers

Het Fries Scheepvaart Museum kan niet zonder vrijwilligers. Wekelijks zijn er tientallen actief. Zij geven bijvoorbeeld rondleidingen of stadswandelingen, doen de catering bij groepsontvangsten en lezingen, onderhouden de binnentuinen en verzorgen de bloemen en planten in het museum. Ook zijn er vrijwilligers die scheepsmodellen bouwen en restaureren, helpen bij het opbouwen van exposities, posters en flyers bezorgen, of als weekendsuppoost fungeren. De afdeling Educatie heeft een eigen team van museumdocenten, en er zijn ook vrijwilligers die helpen bij de registratie van de collectie of bijvoorbeeld het zilver en koper poetsen.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij het Fries Scheepvaart Museum? Kijk dan bij de onderstaande vrijwilligers-vacatures, of meld je aan als belangstellende bij museumcoördinator Arjanne Nijp.

Vacature: tuinonderhoud

De twee binnentuinen van het museum worden onderhouden door een vast team van vrijwilligers, waarvan de meesten elke vrijdagochtend een paar uur komen werken. Dit team kan wel wat helpende handen en sterke armen gebruiken; al dan niet op regelmatige basis. Je hoeft geen groene vingers te hebben, wel veel zin om de handen uit de mouwen te steken!

Wil je meer weten of je meteen aanmelden? Bel of stuur een mailtje naar museumcoördinator Arjanne Nijp. 

Mail Arjanne

Vacature: Catering

Bij verschillende gelegenheden zoals lezingen, vergaderingen en groepsontvangsten zetten we vrijwilligers in om de catering te verzorgen. De werkzaamheden bestaan met name uit de boel klaarzetten, schenken van koffie en thee en opruimen na afloop. We weten meestal ruim van te voren wanneer we hulp nodig hebben.

Wil je meer weten of je meteen aanmelden? Bel of stuur een mailtje naar vrijwilligerscoördinator Grytsje Feitsma.

Mail Grytsje