fries scheepvaart museum

Sneker pubquiz

Het Fries Scheepvaart Museum staat in de maand juni bol van sport. Bij de tentoonstelling Kiek, su sport Sneek organiseert het museum in samenwerking met sportjournalist Peter van der Meeren twee bijzondere sportcafé’s en volgt als afsluiter de Sneker pubquiz, waarbij ook de focus op sport ligt.

Op donderdagavond 22 juni is De Sneker pubquiz, gepresenteerd door Nynke de Jong. De quiz start om 19.30 uur. Je kunt meedoen in een team van maximaal 5 personen.

Tickets voor de Sneker pubquiz
22 juni: Sneker pubquiz

22 juni: Sneker pubquiz

Op donderdag 22 juni is de tweede editie van de Sneker pubquiz, met dit keer veel vragen over de stadse sport. Nynke de Jong, ‘quizkoningin’ van het tv-programma Beat the Champions en zelf fervent wielrenster, zal in een aantal rondes ieders kennis van Sneek in het algemeen en Sneker sport in het bijzonder gaan testen. Er kunnen 15 teams van maximaal 5 personen per team meedoen.

Praktische informatie

Kaarten voor de Sneker pubquiz kosten € 5,- per persoon. Doe je met een team van 5 personen mee aan de quiz, dan bestel je dus 5 kaarten. Museumkaarthouders krijgen gratis toegang, maar moeten wel een kaart reserveren.De inloop is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur start de quiz.

1 juni: Sneker Sportcafé - volleybal

1 juni: Sneker Sportcafé - volleybal

Voor het volleybalcafé nodigde het museum een paar zeer succesvolle Sneker volleyballers uitgenodigd. Olof van der Meulen, Jan Posthuma en Ronald Zoodsma gaven acte de presence. Maar ook aanvoerster Nynke Oud van het damesteam dat kortgeleden landskampioen werd, was erbij. Presentator Peter van der Meeren blikte met haar terug op een bewogen seizoen. De ‘golden boys’ voelde hij aan de tand over hun tijd bij het roemruchte Animo en natuurlijk het Nederlands team. Maar ook het hedendaagse volleybal in Sneek volgen zij nog op de voet, en ze staken hun visie niet onder stoelen of banken.

In het volleybalcafé was ook Koos Nederhoed te gast. Peter vroeg hem het hemd van het lijf over zijn bijzondere werk als VAR-scheidsrechter. Daarvoor reist hij al jaren de gehele wereld over en zal hij ook de Olympische Spelen weer bezoeken. Natuurlijk keken ze ook naar de toekomst van het volleybal in Sneek.

15 juni: Sneker Sportcafé - voetbal

15 juni: Sneker Sportcafé - voetbal

Op 15 juni is er het voetbalcafé. Peter van der Meeren spreekt dan onder andere met de onverslijtbare nestor van het Sneker trainersgilde, Loet Boot. Hij kan ook smakelijk vertellen over het in 1970 behaalde landskampioenschap. Ook Henk Douwsma, Jan Broersma, Aaldrik van Dalen en Gerard van Leeuwen schuiven aan.

Henk is afzwaaiend voorzitter van het succesvolle LSC1890, met een scherpe mening over de huidige ontwikkelingen. Jan vertelt hoe het is om als preses van Black Boys het eeuwfeest te bereiken met een club die maar liefst 17 nationaliteiten onderdak biedt. Waterpoort Boys-voorzitter Aaldrik, en ONS-erelid Gerard hebben beide een uitgesproken kijk op het Sneker voetbal.