fries scheepvaart museum
scandinavische kerst

scandinavische kerst

Beleef het Scandinavische kerstgevoel in het Fries Scheepvaart Museum.

Van 6 december t/m 9 januari is het museum helemaal in kerstsfeer met een Scandinavische 'look en feel'. Stijlvol, naturel en helemaal 'hygge', zoals je gewend bent van Scandinavië!

In de kerstvakantie (vanaf 18 december) is er een gratis speurtocht voor kinderen over Tomte en de Julbock. Om kinderen thuis aan het werk te zetten hebben we een stappenplan waarmee je zelf een 3D kerstster kunt maken en een knipvel om een wat gemakkelijkere ster te knutselen.

Kerst met Tomte en Julbock

Kerst met Tomte en Julbock

De hele kerstvakantie kunnen ook kinderen een Scandinavische kerst beleven in het Fries Scheepvaart Museum. Er is een gratis speurtocht waarin je samen met de Scandinavische kerstfiguren Tomte en Julbock op reis gaat door het museum. Het is een speurtocht en doe-boek in één, boordevol creatieve opdrachten en uitdagende oefeningen die je in het museum en deels ook thuis kunnen doen.

Behalve met deze speurtocht kunnen kinderen zich natuurlijk ook heerlijk vermaken in het kindermuseum. De speurtocht met doe-boek is de hele kerstvakantie gratis verkrijgbaar als je het museum bezoekt.